dinsdag 7 mei 2013

Ron Paul dit is een kaartenhuis

  07/05/2013 09:58

De Federal Reserve kondigde aan dat het mogelijk de grote van quantitative easing zal verminderen, maar moest het nodig zijn, kan het ook het maandbedrag nog optrekken. Dit doet het om zich in te dekken van het feit dat de Federal Reserve de laatste maanden al veel meer geld uittrekt dan het eerder vooropgestelde bedrag van $ 85 miljard aldus Ron Paul op Zerohedge.
Tussen februari en maart stegen de Fed’s securities holdings al met $ 95 miljard, tussen maart en april was dit $ 100 miljard. Sinds september stegen de Fed’s securities holdings al met meer dan een half biljoen dollar. Tegen het einde van het jaar zal zo de balans van de Fed over het $ 4 biljoen uitkomen.
En waar gaat al dit geld naartoe? Naar bubbels zegt Ron Paul: de huizenbubbel, de aandelenbubbel en de overheidsbubbel. De Amerikaanse overheidsschuld gaat snel naar het $ 17 biljoen, waarvan de Fed het meeste obligaties opkoopt.
Ondertussen heeft de gewone burger het steeds moeilijker. Officieel blijft de inflatie laag, maar de gewone burger wordt geconfronteerd met een steeds dalende koopkracht. Inkomens stagneren en steeds meer mensen hebben extra financiële hulp nodig. Dit is geen economisch herstel, dit is een kaartenhuis dat dreigt in elkaar te vallen.
 
Bron: http://www.beurs.com/2013/05/07/ron-paul-dit-is-een-kaartenhuis/22410

Zie ook:

David Rosenberg onthult de waarheid over de Amerikaanse economie

 
David Rosenberg gaf vorige week een zeer interessante presentatie op de John Mauldin's Strategic Investment Conference. De presentatie zit vol met verrassende feiten die aantonen hoe slecht het eigenlijk gaat met de Amerikaanse economie, de arbeidsmarkt en de Federal Reserve. Het toont aan dat de Amerikanen in een luchtkasteel leven en de realiteit nauwelijks onder ogen zien.
We halen er de meest interessante grafieken uit, maar je kunt best op BusinessInsider ook de volledige presentatie bekijken, het zijn huiveringwekkende feiten. Vooral de eerste grafiek vind ik fascinerend, het geeft de marktkapitalisatie van de NYSE weer tegenover de balans van de Federal Reserve, de uitkomst is logisch,...
En kijk eens naar de 'groei' van de productiviteit in combinatie met de groei van de arbeidsmarkt...
Of wat dacht je van de gemiddelde duurtijd van een werkloze ...
En het aantal Amerikanen dat niet actief is op de arbeidsmarkt...

Bron: http://www.beurs.com/2013/05/07/david-rosenberg-onthult-de-waarheid-over-de-amerikaanse-economie/22450

Geen opmerkingen:

Een reactie posten