dinsdag 26 november 2013

Het mysterie achter de oprichter van bitcoin

De digitale Bitcoin-munten. © ap.
Het is een van de grootste mysteries van dit digitale tijdperk: wie of wat is Satoshi Nakamato? De Japanse naam is een alias van de oprichter van bitcoin, de virtuele munteenheid die momenteel floreert. Voorlopig is er nog maar weinig geweten over de echte identiteit van de oprichter(s).
Satoshi ontwikkelde in 2008 de theorie achter de Bitcon en maakte later ook de software. Maar toen de munteenheid populairder werd, verdween Satoshi naar de achtergrond en liet het bedrijf of de persoon weten zich met andere activiteiten bezig te houden. Volgens experts draagt het mysterie net bij tot de allure van de bitcoin, niemand lijkt te weten waar de munteenheid exact vandaan komt.

De speculaties en de samenzweringstheorieën omtrent Satochi circuleren nu massaal op internetfora, Satoshi zou een drugbaron zijn, anderen menen dat het een agent van een of andere geheime dienst is. Nu werd een tipje van de sluier opgelicht. Deze week werd Satoshi in verband gebracht met een ander mysterieus figuur die opereert onder een pseudoniem: Dread Pirate Roberts. Die richtte Silk Road op, dit is een clandestiene webshop voor drugs en andere duistere producten waar enkel bitcoins als munteenheid gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten