dinsdag 15 juli 2014

martinvrijland.nl: Gaan de BRICS landen de ‘brisco’ als nieuwe munteenheid lanceren?


Gaan de BRICS landen de ‘brisco’ als nieuwe munteenheid lanceren?
Op de website Biflatie.nl lezen we dat de BRICS landen van plan zijn een eigen Wereldbank op te zetten. De BRICS landen zijn Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika (S van South). Wat genoemde website wel meldt is dat de landen tijdens het top overleg van 14 tot 16 juli het langverwachte Contingent Reserve Arrangement (CRA) zullen tekenen. De CRA is een nieuwe organisatie die taken zal vervullen die vergelijkbaar zijn met de Wereldbank en het IMF. Wat de site echter heel slim doet is de indruk wekken dat dit BRICS alternatief op de Wereldbank, dollars uit zal brengen. De Westerse propaganda is er alles aan gelegen om te verhullen dat de BRICS landen mogelijk met iets veel groters bezig zijn. Het is dan ook moeilijk te achterhalen of dit daadwerkelijk zo is.
Opvallend was het dat president Vladimir Poetin gister tijdens de WK voetbal finale in Brazilië wel aanwezig was, maar de regie van de televisie hem slechts 1x in beeld bracht. Vermoedelijk was dit wel anders geweest als Rothschild marionet Barack Obama in het stadion gezeten had. Ik begrijp dit wel. Vladimir Poetin mag niet teveel aandacht krijgen. De man is duidelijk een gevaar voor de plannen van de New World Order. Niet alleen dwarsboomt hij het imperialisme van het Westen, hij is ook nog eens bezig een machtsblok op te tuigen waar het Westen niet op gerekend had. De nieuwe plannen van de BRICS landen gaan waarschijnlijk namelijk verder dan alleen het introduceren van een soort alternatief op het IMF. De genoemde website wekt de indruk dat deze nieuwe bank dollars uit gaat brengen [citaat] De CRA krijgt volgens de plannen beschikking over $100 miljard, dat voor het grootste deel ingebracht zal worden door China. De Chinezen leggen in totaal $41 miljard in, gevolg door Brazilië, India en Rusland die elk $18 miljard in het fonds stoppen. Zuid-Afrika levert met $5 miljard de kleinste bijdrage. Vorig jaar bereikten de BRICS-landen al een overeenkomst over de oprichting van een alternatief voor de Wereldbank en het IMF. Maar wat zouden de BRICS landen aan zo’n bank hebben die afhankelijk is van dollars? We weten immers allemaal dat dollars door de Federal Reserve (FED) compleet uit het niets gedrukt worden. En dat is precies wat de wereld economie ondermijnt. Om hyperinflatie te voorkomen worden allerlei kunstgrepen uitgehaald binnen de grenzen van Amerika en Europa, maar de BRICS landen accepteren de dreiging van de implosie van deze petrodollar niet langer.
De BRICS landen hebben mogelijk hele andere plannen; zij zouden misschien wel eens hun eigen munteenheid in de markt kunnen gaan zetten. De naam voor deze nieuwe munteenheid zou wel eens de ‘brisco’ kunnen zijn. Het optuigen van een dergelijke nieuwe munteenheid wordt in de Westerse media compleet doodgezwegen. Het zou nogal voor economische onrust zorgen. Het is dan ook niet 100% zeker dat dit gaat gebeuren, maar de kans is niet gering dat de dollar door de mogelijke introductie van een nieuwe internationale munteenheid als de ‘brisco’ in een vrije val geraakt. De handel tussen de BRICS landen en mogelijk ook de handel tussen de landen die zaken willen doen met deze BRICS landen zou wel eens in brisco’s geforceerd kunnen worden. Dat zou ‘einde oefening‘ betekenen voor de macht van de dollar; ook wel ‘petrodollar‘ genaamd, omdat de dollar in feite gekoppeld is aan de olieproductie van de OPEC-landen en de handel in olie alleen in dollars mocht plaatsvinden. Dit kon men tot dusverre forceren, omdat Amerika nu eenmaal een grote vinger in de pap heeft in de olieproducerende landen.
Een voorzetje voor het ontkoppelen van de dollar van de handel heeft waarschijnlijk al plaatsgevonden in de grote gasdeal tussen Rusland en China. In de Nederlandse en Westerse media werd ook hier gesproken van een miljardendeal in dollars, maar dat mag u wat mij betreft beschouwen als zuivere propaganda. Steeds weer moet dat woord ‘dollar’ gepusht worden. Het zou wel eens helemaal afgelopen kunnen zijn met de hegemonie van de dollar. De BRICS landen zijn terrein aan het winnen. Of dit alles slechts het spel is van ‘good guy‘ versus ‘bad guy‘ en het nieuwe opkomende machtsblok van de BRICS landen ook onderdeel uitmaken van ‘the road map’ richting 1 wereldregering of dat Poetin en de bevriende landen juist bezig zijn zich te ontkoppelen van de imperialistische agenda van de NWO-landen, is de grote vraag die resteert. Of de ‘brisco’ er daadwerkelijk gaat komen zullen we de komende dagen gaan zien. Of we dit via de Main Stream Media te horen zullen krijgen of dat we hiernaar hard moeten speuren in de buitenlandse media, zal blijken. Ik zal u in ieder geval proberen op de hoogte te houden.
Bron linkvermeldingen: biflatie.nlVoiceOfRussia.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten