dinsdag 2 september 2014

VS LOKT BEWUST OORLOG UIT TUSSEN EU EN RUSLAND


De huidige nieuwsmedia?
Rusland richte recent met de BRICS landen een alternatief op voor het IMF en sinds gisteren werd bekend dat Rusland vanaf nu grootschalig olie en gasverkopen gaat doen in  andere valuta dan de dollar.
Hiermee wordt de Westerse elite twee oplichterstrucs uit handen geslagen die ze decennia gebruikt hebben om onder meer derde wereld landen grof uit te buiten en de VS kan opeens een stuk minder geld printen als de petrodollar komt te vervallen. Vandaar dat de VS momenteel alles op alles zet om Europa en Rusland tegen elkaar op te stoken. Wie is immersde grootste wapenleverancier en verdient dus het meest aan grootschalig conflict in de wereld, idd de VS.
Dat de VS Rusland probeert te bestraffen via een oorlog waar de EU de grootste klappen van op zal vangen is ze amper kwalijk te nemen. Dat de EU en de Nederlandse overheid hierin trappen is echter een politiek stukje faalwerk wat wij als Nederlandse burgers koste wat het kost moeten zien te voorkomen. De oorlogophitserij in de Nederlandse mainstream media is ongekend. Feiten over MH17 worden volledig verdraait en bewust verzwegen door Nederlandse mainstream media, en de Nederlandse overheid kiest notabene inplaats van voor haar eigen burgers voor de oorlogstaal van de NAVO… 
Vandaar nog maar eens een video in de herhaling. Deze video laat zien hoe de mainstream media de wereld een vorige oorlog verkochten op volkomen valse gronden en de rol die ze daar toen in hebben gespeeld. John Pilger vraagt zich af of de mainstream media inmiddels wat geleerd hebben. Gezien de huidige taal van die media is het duidelijk dat we die vraag met een nee kunnen beantwoorden. En daarom is het des te belangrijker dat Nederlanders elkaar informeren.
John Pilger onderzoekt in deze documentaire, “The War You Don`t See“, wat voor rol de hedendaagse “mainstream” nieuwsmedia spelen in de verslaggeving van oorlogen.
Hij laat pijnlijk zien hoe de “mainstream” of 1% nieuwsmedia tegenwoordig vaak niets minder zijn dan een belangrijk propaganda kanaal om de oorlog te verkopen aan het volk thuis op de bank achter de TV.
In deze documentaire interviewt hij verschillende mensen van grote nieuwsomroepen en brengt hij in beeld hoe deze mensen over hun rol als correspondent van een oorlog denken.
Daarnaast komen er ook interessante details aan het licht, zoals bijvoorbeeld de bombardementen van de VS op een aantal Al Jazeera nieuwskantoren die nieuws naar buiten brachten waar het leger van de VS niet op zat te wachten. Interessant genoeg bereikte dat nieuws over die bombardementen nooit het Nederlandse NOS Journaal…
cost of warA powerful and timely investigation into the media’s role in war, tracing the history of embedded and independent reporting from the carnage of World War One to the destruction of Hiroshima, and from the invasion of Vietnam to the current war in Afghanistan and disaster in Iraq.
As weapons and propaganda become even more sophisticated, the nature of war is developing into an electronic battlefield in which journalists play a key role, and civilians are the victims. But who is the real enemy?
John Pilger says in the film: “We journalists… have to be brave enough to defy those who seek our collusion in selling their latest bloody adventure in someone else’s country… That means always challenging the official story, however patriotic that story may appear, however seductive and insidious it is.
For propaganda relies on us in the media to aim its deceptions not at a far away country but at you at home… In this age of endless imperial war, the lives of countless men, women and children depend on the truth or their blood is on us… Those whose job it is to keep the record straight ought to be the voice of people, not power.”
Mocht onderstaande video het niet doen kijk dan hier voor een online versie.
warvictims
Eerder deed de Nederlandse journalist Joris Luyendijk in zijn boek: Het zijn net mensen, ook al uit de doeken wat voor enorm gat er tussen de realiteit en de berichtgeving vanuit de 1% nieuwsmedia zit als het aankomt op de oorlogen in het Midden Oosten.
Dit zet je echter wel aan het denken, als deze media blijkbaar geen fatsoenlijk eerlijk beeld kunnen of willen geven van deze situaties, waarom wordt er dan zoveel belastinggeld ingestopt om ons deze verdraaide waarheden via het NOS journaal te laten geloven?.. En als we dit weten is het dan wellicht niet tijd om de krant op te zeggen en de TV aan de recycling mee te geven?

De media stuurt met haar woordkeuze de publieke opinie enorm.
(Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, politici, bankiers, economen, professoren, politie agenten, etc. graag zelfs hoe meer mensen dit weten en erover meediscussiëren hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen mee kunnen doen in de discussie hieronder als ze dat willen.)

Bron: http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/de-oorlog-die-we-niet-zien/

1 opmerking: