donderdag 29 augustus 2013

Memo opgedoken over finale machtsgreep door bankiers en politici

 

End-game
memo
 
Er is een memo van 24 november 1997 opgedoken die in het bezit is van onderzoeksjournalist Greg Palast van “Vice Magazine” waaruit blijkt dat een kleine kliek Amerikaanse top bankiers van een aantal zeer grote banken in het geheim met de hoogste ambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Financiën hebben samengespannen om de regelgeving voor banken zodanig te omzeilen, aan te passen en te veranderen, met als doelstelling dat de rijkdom en welvaart van alle landen in de wereld tijdens de uitvoering van dat plan permanent in handen zou komen van deze bankierskliek. De landen zouden hierdoor volkomen afhankelijk van hen worden. In dat memo wordt dit plan omschreven als zijnde de “end-game”.

Larry Summers

larry summers2Kwade genius achter dit plan is de Amerikaanse econoom, hoogleraar en politicus van de democratische partij Larry Summers. Hij was van 1991 tot 1993 hoofdeconoom van de Wereldbank, vervolgens van 1995 tot 1999 onderminister van Financiën en van 1999 tot 2001 Minister van Financiën in de regering Bill Clinton.
Om de misdadige plannen ten uitvoer te kunnen brengen deed de ‘baas’ van onderminister Larry Summers, Minister van Financiën Robert Rubin, er alles aan om de barrière tussen spaar- en investeringsbanken op te heffen. Hiervoor moest de “Glass-Steagall Act”, de wet die een strikte scheiding tussen spaar- en investeringsbanken garandeerde, worden ingetrokken. De tweede stap die genomen werd was het het opstarten van een nieuw product met enorme risico’s; “derivaten”. Larry Summers die later Robert Rubin zou vervangen als Minister van Financiën heeft met succes iedere poging van de financiële markten om deze derivaten te kunnen controleren weten te voorkomen. Het gevolg was dat de grote Amerikaanse banken van ‘degelijke instituten’ veranderden in enorme gokpaleizen. Het risico was wel dat de geldstromen zich zouden verplaatsen naar landen met veiligere bankwetten. Om dit te voorkomen veranderden de vijf grootste bankiers (Goldman Sachs, Merrill Lynch, Bank of America, Citibank en Chase Manhattan) de “Financial Services Agreement” (FSA) van de World Trade Organization (WTO).
 

Timothy Geithner

Timothy GeithnerDoor de aanpassing van deze overeenkomst werden de landen min of meer gedwongen om hun financiële markten te openen voor de levensgevaarlijke Amerikaanse derivatenproducten. Om dit te bewerkstelligen werd Timothy Geithner benoemd tot WTO-ambassadeur die alle 156 landen dwong (chanteerde) om hun eigen nationale scheiding tussen spaar- en investeringsbanken op te heffen. Zouden ze de nieuwe FSA regels niet ondertekenen dan zou dat een uitsluiting van de wereldhandel betekenen, wat onherroepelijk tot een staatsbankroet zal leiden.

2013

Intussen zijn we in 2013 aanbeland en lijkt het erop dat de toenmalig geplande machtsgreep volop op schema ligt. Het ontstaan van de financiële crisis en daarna de schuldencrisis van landen zijn allemaal te wijten aan het veranderen van regels en het gesjoemel met derivaten. Momenteel worden we geconfronteerd met tal van landen die technisch failliet zijn maar overeind worden gehouden door de criminele en tot op het bot corrupte financiële oranisaties zoals de FED, ECB, IMF. BIS, WTO en Wereldbank. Al deze instituten zijn in handen van dezelfde private bankiers die verantwoordelijk zijn voor het bewuste memo en worden gesteund door de politiek. Laat het nou uitgerekend Larry Summers zijn die volgens president Obama de opvolger moet worden van Ben Bernanke als voorzitter van de Federal Reserve. De ‘steun’ die de zo goed als failliete Europese landen en een aantal afzonderlijke Amerikaanse federale staten ontvangen gaat gepaard met een armoedeval en roof van bezittingen die zijn gelijke in de geschiedenis niet heeft. Alle sociale verworvenheden die de afgelopen honderd jaar door het voeren van veel strijd en opoffering zijn afgedwongen en opgebouwd, zijn in een paar jaar tijd weer allemaal ongedaan gemaakt.
 
Wordt het niet eens tijd dat we wakker worden??
Lees vooral ook ons artikel van een paar dagen geleden dat dezelfde problematiek behandelt, alleen wisten wij toen nog niet van het bestaan van deze memo af.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten